Selamat pagi Nora dan Kaat!

Goeiemorgen Nora en Kaat! We zijn weer in een ander land. Of beter gezegd, op een eiland. Dat eiland heet Sumatra en hoort bij het land Indonesië. En Indonesië bestaat dan weer uit heel veel eilanden. Zoveel eilanden, dat niemand weet hoeveel precies.

Er zijn ook onbewoonde eilanden bij. Daar lig je op je luie haidewiets en drink je met je billen bloot melk uit een kokosnoot. Er is zelfs een liedje over gezongen!


In Indonesië kunnen we heel veel dingen eten die jullie misschien wel kennen uit Nederland. Saté bijvoorbeeld, en nasi en bami. Er groeit ook heel veel fruit, ook fruit dat we in Nederland niet kennen, zoals ‘drakenfruit’ en ‘slangenfruit’. Dat klinkt heel eng, maar is het niet. Slangenfruit en drakenfruit heten zo omdat de schil op de huid van een slang en een draak lijken.

Drakenfruit ziet er het mooiste uit van de twee. Hij heeft een felroze schil en is van binnen wit of felroze met zwarte spikkeltjes.

Omdat ze zoveel fruit hebben, eten we ook wel eens een lekkere fruitsalade of een bananenpannenkoek. In de fruitsalade hieronder zit ook drakenfruit. Zie je hem zitten?