Op bezoek bij Santos in Nieuw-Vennep

En tja, als je dan besloten hebt om op de fiets de wereld in te trekken, dan is het toch handiger om een iets andere fiets aan te schaffen dan de RockRider 5.0 die we altijd voor een euro of 100 bij de lokale Decathlon aanschaffen. Die voldoet prima voor drie weken met 1 rugzak achterop, maar als je je hele huis (tent, matjes, slaapzakken, keukenspullen, kleren etc en natuurlijk soms eten en drinken voor onderweg) mee moet nemen, is het toch handiger om een wat steviger modelletje te hebben. En aangezien wij niet de enigen zijn, is er aan aantal fietsfabrikanten dat zich gespecialiseerd heeft in de trekkingfiets.

Na uitgebreid inlezen (leve het internet) dus op naar Nieuw Vennep. Hier heeft Santos een showroom. Iedere vrijdag kun je je hier aanmelden voor uitgebreide toelichting en een proefrit. Vandaag is het onze beurt.

santos3

santos2

De showroom is een snoepwinkel: heel veel verschillende uitvoeringen en goede informatie.

santos1

We proberen twee varianten uit: de Travel Master 2.9 en de Travel Lite. Wat een verschil. Puur op onderdelen verschillen ze niet eens zoveel: allemaal supergoede kwaliteit die heel lang mee gaat. Maar de Travel Master is wat langer dan de Travel Lite, en dat merk je. Eerst fietsen we op de Travel Master: alsof je rondcruist, zo rustig en stabiel rijdt hij. Je hebt het gevoel dat je hier nooit moe op zult worden. En daarna de Travel Lite. Ik ben de parkeerplaats nog niet af en weet al dat dat ‘m niet gaat worden. Heel veel wendbaarder, maar daardoor ook veel ‘nerveuzer’. De keus is dus gemaakt!