Zo gevaarlijk is het niet

We kijken niet veel tv, maar als we kijken is het naar programma’s als Floortje naar het Einde van de Wereld, Reizen Waes en De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld. Die laatste leidde gisteren naar Kazachstan, waar wij gaan beginnen en waar het deel van onze reis in Centraal Azië eindigt en mams ons op komt zoeken. Tot onze grote vreugde voerde de tocht door het gebied waar wij gaan fietsen. En ik kan je zeggen: ik heb er nog meer zin in gekregen! Wat lijkt het me heerlijk om daar rond te rijden in dat weidse landschap.

De eerste keer, als we nog niet zoveel fietskilometers in de benen hebben en moeten oefenen met kamperen, gaan we naar Charyn Canyon. En ja, ook wij dalen daar af op onze fietsjes (omhoog wordt duwen). En ja, dat zal ook hobbelen worden, maar minder dan met een auto. Wij hopen dat het weer enigszins fatsoenlijk is en dan overnachten we daar ook, in de canyon. Als we na Kirgizië, Tajikistan en nog een keer Kirgizië terug komen hebben we sowieso wat meer conditie, ervaring met slechte wegen en kampeerervaring, en dan gaan we off road. Dus dat riviertje moeten we wellicht ook over. En misschien overnachten wij ook in Saty, bij diezelfde homestay (maar dan zonder dansje).

Wil je weten waar ik het allemaal over heb? Ga er dan lekker voor zitten en klik op het plaatje hieronder. Ik heb in het rood aangegeven waar we in april fietsen en in blauw de waarschijnlijke route van juli. Je kunt de uitzending terug zien tot 24 maart 21:22 uur.

 

7 thoughts on “Zo gevaarlijk is het niet”

  1. nog even flink trainen, vandaag lijkt me bij uitstek geschikt: fris windje en wat nattigheid om het zweet weg te spoelen!!!!

Comments are closed.