De laatste Rockriders maatje L in Boekarest

Vandaag zijn we aan onze fietstocht door Bulgarije begonnen. In Boekarest. En ja, dat ligt in Roemenië en niet in Bulgarije. Maar Boekarest heeft 4 Decathlons en in een kilometer of 80 fiets je naar de Bulgaarse grens, prima dus.

Op het vliegveld hebben we bij de segafredo (want wifi) bij Über een taxi besteld die ons in een uurtje rechtstreeks naar de Decathlon bracht.

Daar stonden precies 2 Rockriders 5.0 maatje L klaar. De laatste twee in heel Boekarest bleek, toen bij het installeren van de bagagedrager een schroefje afbrak en ze geen vervangende fiets konden vinden. Gelukkig konden ze het op een andere manier oplossen, dus reden we 3 uur na landing op onze fietsjes Boekarest uit. Fantastisch weer, en de drukte van Boekarest waren we al snel kwijt.

Op naar Comana, een kilometer of 35. Rustige weggetjes en wat dorpjes, goeie weg en fantastisch weer: heerlijk fietsen dus. Ook nu, net als tijdens onze vorige fietstocht in Roemenië, al snel platte karren getrokken door paarden. De supermarktjes hebben bijna allemaal wat bankjes voor de deur waar je even kunt zitten en je zojuist vers gezette koffie (automaat dus) of je lekker koude biertje kunt nuttigen. Tijdens het fietsen houden we het maar bij non-alcoholisch …

In Comana vinden we een leuk pensionnetje (vol volgens booking.com, maar in de praktijk plek zat). Onze fietsen kunnen achter de poort en we halen snel een biertje bij de supermarkt om op te drinken op het superterras aan het water. Een restaurantje vinden is iets lastiger. Het eerste is dicht en het tweede heeft een besloten feest. Het derde en tevens laatste heeft gelukkig wel plek, en zo genieten we van een forelletje en een schnitzel aan het water. Mooi einde van een mooie eerste dag.