Verder Bulgarije in

Mijn duolingo cursus Russisch werpt nu al zijn vruchten af, terwijl ik pas bij les 6 ben. Goeiemorgen, -middag en -avond is in Bulgarije hetzelfde en ik kan het Cyrillische schrift in ieder geval lezen. Nu het begrijpen nog …

Vanuit Ivanovo verder door heuvelachtig gebied. Ook vandaag weer veel, heel veel uitgebloeide zonnebloemen. Wij gokken op zonnebloemolie. We merken wel dat we meer richting de Balkan gaan, de heuvels worden hoger. Maar dus ook mooie uitzichten over landbouwgebieden met her en der wat bos. We fietsen weer over kleine rustige weggetjes die we heel soms delen met een auto of paardenkar. De dorpjes die zo’n beetje om de 8 km zitten zijn behoorlijk uitgestorven. Misschien dat dat aan de zondag ligt, maar gelukkig is er altijd wel een winkeltje over waar we wat te drinken kunnen kopen.

In Byala een hotelletje zonder ontbijt, dus voor vertrek even gestopt bij de supermarkt en op een bankje voor de kerk genoten van brood met de lachende koe en een bakkie koffie.

Vandaag was relatief eenvoudig: aan het begin 250 meter omhoog en op het einde 400 meter, er tussenin geen uitschieters. Onderweg uitgebreid geluncht op het terras bij een supermarkt: brood, tomaten, soort feta en bananen. De opgedane energie konden we goed gebruiken voor onze laatste klim. Die was nl ook bijzonder steil. Boven in Arbanasi aangekomen waren we wel meteen op het eindpunt. We hebben een leuk hotelletje met zwembad en mooi uitzicht.

Hier pakken we een rustdag. We bekijken een kerkje met bijzonder fraaie schilderingen en lopen naar beneden, maar de stad Veliko Ternovo. Dat laatste zat niet in de planning maar we moeten pinnen en de enige pinautomaat in Arbanasi is kaduuk. Toch V. Ternovo dus nog even gezien, een leuk stadje. De rest van de dag doen we rustig aan aan de rand van het zwembad met een biertje. Ach, een fietsvakantie is zo zwaar nog niet.