Eindpunt Guilin

Onze laatste fietsdag zit erop.

In Yangshuo hebben we een paar dagen door dat sprookjesachtige landschap gefietst. Zonder bagage, dus met name voor Wilchard ook weer eens een prettige afwisseling. Die heeft immers 90% van de bagage achterop.

De eerste dag was nog over grotere wegen, eigenlijk net buiten het echt fraaie gebied met de karstbergen. Daar kwamen we pas weer op het einde in terecht. Maar onderweg wel weer lekkere noedelsoep gegeten: ze hadden hem alleen met slakken in hun huisje, dus die hebben we er maar uitgevist aangezien we het slakkenvlees met stokjes niet uit de kleine huisjes geplukt kregen. Dat is voor gevorderde stokjeseters.

 
 

[huge_it_gallery id=”76″]

 
 

Op de tweede dag zijn we eigenlijk alleen maar in het mooie karstlandschap geweest, over kleinere weggetjes. De hele vakantie is het al heel erg mooi, maar dit was wel echt bijzonder: wat voel je je gelukkig en bevoorrecht als je daar doorheen fietst.

 
 

[huge_it_gallery id=”77″]

 
 

Vanochtend zijn we uit Yangshuo vertrokken. Na een rit door een fantastisch mooi landschap en een tussenstop in Xingping zijn we rond half 4 aangeland in Guilin. Rest ons nog om de fietsen morgen te verkopen en nog 2 dagen van de vakantie te genieten. Het blijft in ieder geval droog en bloedjeheet volgens de voorspelling, dus aan het weer zal het niet liggen.

 
 

[huge_it_gallery id=”78″]