Foshan uit

Gisteren lekker door Foshan gedoold en wat tempels en een park bezocht. Foshan is echt mega (6 miljoen inwoners) maar af en toe loop je door steegjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, en 5 minuten later loop je weer tussen de wolkenkrabbers. Hier is ook een Decathlon, dus daar hebben we onze twee fietsjes gekocht.

[huge_it_gallery id=”67″]

Het is hier enorm warm (tot 35 graden) en superbenauwd. De luchtvochtigheid is zo’n 80, dus we zweten wat af. Vandaag, op onze eerste fietsdag, was het gelukkig ‘maar’ een graad of 30, daar stond tegenover dat we een paar keer een bui hebben gehad. Voelt wel lekker, het was hele fijne regen en nat wordt je toch wel in deze omstandigheden.
De fietstocht van vandaag stond in het teken van de stad uit fietsen, en na zo’n 50 km reden we onder het bord einde Foshan door. Van die 50 km waren er 15 door de binnenstad, 15 door industriegebied en 20 over een mooie verkeersluwe weg die de rivier volgde. Onderweg zagen we heel veel eendefokkerijen, dwz vijvers met eenden voor in de pan.

[huge_it_gallery id=”68″]

Het eten is trouwens echt heerlijk. Dat is super aan China: lekker gezond eten op elk gewenst moment van de dag, en er is genoeg te drinken te krijgen onderweg, wat ook broodnodig is 🙂 als de nonnen uit Vught trouwens geen klanten meer kunnen vinden voor Engelse les, dan is hier nog een hele bevolkingsgroep die wel een lesje kan gebruiken. Maar anderzijds, ze zijn met zovelen dat ze aan Chinees wel genoeg hebben.
We zitten nu in Zhaoqing , morgen fietsen we weer verder. Nu snel de airco in en hopen dat onze kleren morgen weer droog zijn.