Huangyao

De eerst twee dagen na Lianzhou waren erg fraai met hier en daar een bui. Als we geluk hadden konden we even schuilen, en anders werden we nat. Ook niet heel erg: nat van het zweet waren we toch al en aangezien het warm is krijgen we het ook niet koud.

[huge_it_gallery id=”73″]

Na weer 2 mooie daagjes fietsen, maar nu zonder regen, zijn we nu in Huangyao, het eerste stadje op de route dat in de reisgids vermeld staat. Hier ligt ook een schitterend mooi oud dorpje waar verschillende films zijn opgenomen. En terecht, het is bijzonder fraai. Je kunt je goed voorstellen hoe ze hier zo’n 50 jaar geleden geleefd hebben. In die korte tijd heeft China een enorme verandering ondergaan die nu nog steeds gaande is. Er wordt druk gebouwd aan flats en infrastructuur, maar helaas is hier geen welstandscommissie die bewaakt dat het enigszins op elkaar aansluit.

[huge_it_gallery id=”74″]

We zijn nu trouwens in het gebied met de karstbergen aangeland. Sprookjesachtig mooi. In combi met mooi weer, dus we doen wat langer over de dagetappes: er moet gefotografeerd worden!