Ietsje over de helft

Inmiddels zijn we ietsje over de helft en hebben we eindelijk weer een keer internet.

Fietsen gaat prima. De eerste week was het hier relatief koud (’s nachts 8 graden, ’s middags 23) maar dat is inmiddels bijgetrokken, precies de dag nadat we een mooie Bob Marley trui gekocht hadden voor de uren waarop de zon niet genoeg kracht had. Hadden we dus eerder moeten kopen ….
Ennieweej, het gaat allemaal dus heel goed. Het ene hotel is wat happiger op buitenlandse toeristen dan het andere, maar dat snap ik wel. Een boel papieren, kopietjes en registratie bij de politie. In Godhra moesten we zelfs pasfoto’s laten maken en kwam de receptionist nog een paar keer langs met aanvullende vragen. Ik denk dat het daar de eerste en laatste keer is geweest dat ze buitenlanders hebben geaccepteerd, veel te veel rompslomp.

 
 

[huge_it_gallery id=”119″]

 
 

We hebben dit keer ook wat bezienswaardigheden / bezienswaardige plaatsen onderweg, dus dat betekent ook iets meer rustdagen. En daar is het vinden van een hotel ook geen probleem. De eerste plek was Ujjain. Daar vindt dit jaar de Kumbh Mela plaats, het grootste hindoeistische feest ter wereld. Ter indicatie: in 2013, de laatste x dat het plaatsvond, waren er in totaal in de 2 maanden dat het duurde zo’n 130 miljoen mensen, met 30 miljoen op de drukste dag. Daar wil je dan dus echt niet zijn. Je kon wel goed zien dat de voorbereidingen in gang waren gezet: nieuwe wegen, nieuwe ghats (baadplaatsen aan de rivier) en nieuwe hotels.

 
 

[huge_it_gallery id=”120″]

 
 

Na Ujjain op naar Mandu. Dit is een oude hoofdstad, bovenop een plateau, waar nog fraaie gebouwen bewaard zijn gebleven. De vorige x dat we hier waren, zo’n 12 jaar geleden, zat hier 1 fatsoenlijk hotel. Nu had je wat meer keus, maar het was nog steeds behoorlijk rustig. Het gros van de Indiase toeristen overnacht elders. Wij dachten dan ook een superstille nacht te hebben, maar daar dacht de bruiloft in het hotel naast het onze heel anders over ?
Op de een of andere manier toch prima in slaap gevallen en ze hielden rond een uur of 11 ook op, heb ik me laten vertellen, dus ook Wilchard heeft goed geslapen.

 
 

[huge_it_gallery id=”121″]

 
 

En nu zitten we in Maheshwar, een kleine plaats met een enorm paleis / fort / tempelcomplex aan de rivier. Onze kamer kijkt uit op de rivier en tempel en schuin op het paleis. Eigen, nette badkamer met balkon (de kamer dus, niet de badkamer), voor 13,50 per nacht. Dit is ook de gemiddelde prijs die we voor een kamer betalen, maar dit is wel heel veel waar voor je geld.

 
 

[huge_it_gallery id=”122″]

 
 

One thought on “Ietsje over de helft”

Comments are closed.