Namasté vanuit Hampi

We zijn inmiddels al behoorlijk wat kilometers verder, dus tijd voor een update.

Na een enorm hartelijk ontvangst door Nitin en familie (zelfs moeder was over) in Bangalore, zijn we op de fiets gestapt. De eerste paar kilometer waren bekend, want die waren we een jaar geleden ook al gefietst. We hebben zelfs bij hetzelfde winkeltje thee gedronken.

Na een paar dagen kwamen we aan in Belur, een heel mooie tempelstad. Het dorp zelf is niet al te groot, maar centraal staat een heel grote tempel waar drommen mensen op afkomen. En dan met name Indiers. We spraken op een gegeven moment een schoolklas die van 800 km ver was komen aanrijden. Dat is nog eens een schoolreisje!
En met spreken bedoel ik dan het volgende: wij zitten in de schaduw te zitten en opeens worden we omringd door een stoet 6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-jarigen (take your pick) die allemaal willen weten waar we vandaan komen en hoe we heten. Daarnaast wordt het ook op prijs gesteld als wij met ze op de foto gaan, zodat ze dit wonderschone moment thuis nog een keer terug kunnen halen. En op de foto gaan betekent dan meestal op de mobiel. Erg grappig, met name de wat jongeren die ook nog erg verlegen zijn.

[huge_it_gallery id=”61″]

Vanuit Belur zijn we in enkele dagen naar Hampi gefietst. De ene overnachtingsplaats had iets meer hotel dan de andere, maar we konden overal overnachten (dat weet je vantevoren nooit).

Hieronder een aantal tafereeltjes van onderweg:
1.
we zitten op de fiets en horen dat er een brommer komt aangereden. De  brommer houdt vaart in achter ons. We horen gefluister en af en toe het woordje ‘hello’  of ‘hi’. Vervolgens worden we ingehaald terwijl de twee jongste opzittenden (meestal tussen de 3 en de 5 jaar oud) enthousiast ‘hello’  of ‘hi’  roepen
2.
we zitten op de fiets en horen dat er een brommer komt aangereden. De brommer houdt vaart in naast een van ons.
Where you from?
Holland
Where you go?
<plaats van bestemming>
Next?
<volgende laats van bestemming>
Before?
<plaats van waar we vandaan komen>
And before?
<plaats daarvoor>
What’s your sweet name?
Wil of Wendy
Thanks you, OK, bye!
Daarna herhaalt dit zich nogmaals bij degene die voorop fietst.
3.
we zitten op de fiets en horen dat er een brommer komt aangereden. de brommer houdt vaart in naast een van ons.
Iets in het Hindi / Kanada / Telugu
Don’t understand
Nogmaals datzelfde in het Hindi / Kanada / Telugu
Op goed geluk: Holland
4.
we zitten op de fiets en horen dat er een brommer komt aangereden. de brommer houdt vaart in naast een van ons. Vaders is trots want durft ons aan te spreken en scoort dus punten bij vrouw en 2 kinderen die ook op de brommer zitten. Vader maakt aansporende gebaren.
We gaam harder fietsen.
Gegiechel, OK, bye
5.
we zitten op de fiets en iemand springt ervoor. Nadat je van de schrik bent bekomen haalt diegene zijn mobiel tevoorschijn en maakt een foto.
Gegiechel, thanks, OK, bye
6.
we zitten op de fiets en horen dat er een auto komt aangereden. De auto houdt vaart in naast een van ons. Er komt een tablet uit het raam geschoven en er wordt een foto van ons gemaakt. De auto rijdt weer door.
7.
nadat we zijn uitgecheckt uit het hotel vliegt een van de personeelsleden naar boven en komt terug met een lichtblauwe mobiel. Als ware beroemdheden moeten we dan met de ene, dan met de andere collega op de foto.

En dit herhaalt zich dus verschillende keren per dag (1 t/m 6 tenmiste, 7 is nog maar 1x voorgekomen).

Hampi is compleet anders. Hier ligt een groot tempelterrein en er zijn dan ook behoorlijk wat toeristen. Die vallen trouwens volledig weg in het aantal Indiers dat er is op de dag dat we aankomen, want het blijkt festivaldag of zo te zijn. We zitten hier in een heerlijk hotel tussen de rijstvelden en kunnen te eten bestellen wat we willen. We doen het dan ook 2 dagen rustig aan: ’s morgens en aan het einde van de dag wat rondlopen en tempels bekijken, ’s middags lekker uitrusten.
De rijstvelden doen niet Indiaas aan maar zijn wel heel mooi, zo tussen de rotspartijen alhier.

[huge_it_gallery id=”62″]

Morgen rijden we weer verder, richting Hyderabad. Nog 6 fietsdaagjes, en dan rijden we die miljoenenstad binnen. We zijn benieuwd wat we verder nog meemaken!