Aan het strand

Wilchard is uiteindelijk in zijn eentje naar de vulkaan gegaan. Ik voelde me niet zo lekker, dus had gekozen voor een hersteldagje. Vulkaan was indrukwekkend, veel stoom en bubbelende modder, maar helaas na 20 minuten al erg koud vanwege laaghangende bewolking. 30 km verderop heb ik alleen maar zon gehad …

 
 

[huge_it_gallery id=”86″]

 
 

Daarna weer 2 dagen fietsen. De eerste ging naar Tasikmalaya, over de hoofdweg. Aan het begin een straffe klim omhoog, daarna langzaam naar beneden. De hele dag goed wegdek, dus dat is fijn. Helaas maken we weinig foto’s: het is meestal niet handig om te stoppen, en de zijkanten van de weg zijn ofwel zo bebouwd ofwel zo groen dat je niet weg kunt kijken. Je kunt zien dat de regen ergens goed voor is (gelukkig na die eerste twee dagen trouwens allemaal ’s avonds): heel veel groen, echt heel veel groen.

 
 

[huge_it_gallery id=”87″]

 
 

Vanuit Tasikmalaya zijn we gisteren naar de kust gefietst. Een mooie, lange tocht. Om 6.30 vertrokken, om 17 uur binnen. Het begon goed, met de eerste lekke band van de reis. Gelukkig stikt het hier van de brommertjes en dus ook van de bandenmakers, dus 100 m verderop werd hij al gemaakt: eerst werd de band aan elkaar genaaid waar de gaten zaten, daarna werd er een stuk rubber opgelegd met een gloeiend heet stuk ijzer, en dat werd in een klem gezet. De rubber smelt over het gat, en klaar is kees.
Een lekker rustig weggetje dit keer, mooi in het groen, goeie weg. Tot zo’n 50 km, toen opeens 3 km slecht, toen zo’n 10 km zeilend naar beneden over zijdeglad asfalt, toen weer 20 km bagger. Allemaal dezelfde doorgaande weg. Het laatste stuk was weer ok.

 
 

[huge_it_gallery id=”88″]

 
 

Hier hebben we een fantastisch mooie bungalow, Villa Monyet als je het op wilt zoeken.

 
 

[huge_it_gallery id=”89″]

 
 

Gisteren fantastisch lekker visje gegeten met een biertje. Vis is kwestie van naar de balie lopen en er eentje uitzoeken, dan aangeven hoe je hem klaargemaakt wilt hebben. Super, vanavond weer terug.