Groeten uit Bandung

Na 3 daagjes fietsen gisteren aangekomen in Bandung. De fietsen kopen ging supersimpel. Bij ons hotel in de buurt zaten heel veel fietsenzaakes. Nu had ik het hotel daar ook op uitgezocht, maar het waren er wel heel veel. Uiteindelijk zelfs twee fietsen gevonden met onze maten! Kosten: 2.600.000. Gelukkig geen euro’s ?
Dat geld is wel even wennen, vooral bij de kleinere bedragen. Twee flesjes drinken voor 8000 klinkt heel veel, maar is maar 60 cent ….
De eerste dag Jakarta uit was erg relaxed. Tenminste tot Bogor. Wel veel, heel veel, brommers, maar behoorlijk vlakke weg. Op een gegeven moment konden we kiezen tussen de hoofdweg en een B-weg. Beide waren goed, maar er lag wat meer rommel op de B-weg, dus wij volgden de hoofdweg. We wisten echter niet of dat was toegestaan, dus toen we in de verte een agent het verkeer zagen regelen, weken we snel uit naar de B-weg. De agent dacht daar echter anders over: hij hield het verkeer netjes tegen zodat wij de hoofdweg konden pakken. Dat is pas service.

 
 

[huge_it_gallery id=”80″]

 
 

Na Bogor konden we kiezen voor de grote weg of binnendoor. Binnendoor gekozen, en dat hebben we geweten. Hele steile heuveltjes …. Allebei dan ook vaak gelopen met fiets in de hand. In NL was het al pittig geweest, maar met 40 graden en superhoge luchtvochtigheid niet te doen. En die luchtvochtigheid veranderde rond 1 uur helaas in een regenbuitje of 8, waarbij een paar druppels wel lekker zijn maar een wolkbreuk minder …. Uiteindelijk, toen bleek dat we een afslag gemist hadden, toch maar naar de grote weg gereden en daar een hotelletje gezocht. Heerlijke saté bij een tentje langs de kant van de weg.

 
 

[huge_it_gallery id=”81″]

 
 

De volgende dag grote weg gevolgd naar Sukabumi. Daar lekker hotelletje en super grote markt.

 
 

[huge_it_gallery id=”82″]

 
 

Vanuit Sukabumi eerst zo’n 15 km bergop, toen 8 omlaag en daarna van de grote weg af. Het leek wel alsof we in een andere wereld terecht waren gekomen. Weg waren de files van busjes, auto’s en vrachtwagens met brommers motoren die zich overal tussendoor proberen te wurmen (en wij dus ook). Weg glad asfalt. Opeens 30 km binnendoor over weggetjes waar geen auto op past met achterlijk slecht wegdek ( lees: keien), maar wel door ongelofelijk mooi landschap met rijstvelden. Enorm vermoeiend, maar het was het waard. Toen we weer op de snelweg kwamen en het hotel na 10 km fors bergop niet bleek te bestaan, hebben we de fietsen achterin een busje gegooid. Eerst naar een hotel verderop waar de goedkoopste kamer 1.400.000 (zo’n 100 euro) bleek te kosten, wat we licht overdreven vonden. En daarna dus maar meteen door naar Bandung. Hier vandaag een rustdag, morgen fietsen we door.

 
 

[huge_it_gallery id=”83″]