Vulkanisch gebied

Gisteren lekker rustig aan gedaan. Uitgeslapen tot half 8, rustig ontbeten met, oh joy, skippy pindakaas, rondgelopen, markt bezocht, bak koffie in koffietentje dat in Den Bosch niet misstaan zou hebben en een heerlijk sateetje.

 
 

[huge_it_gallery id=”84″]

 
 

Vanochtend zijn we weer op de fiets gestapt richting Cipanas.
De eerste 30 km waren, zoals verwacht, druk. Daarna moesten we weer omhoog: 750 m in 10 km. Zelfs met goede weg was dit hem niet geworden, maar bergop was het wegdek om over naar huis te schrijven zo slecht. Dus mannetje met pickup blij gemaakt met 2 euro en ons 5 km omhoog laten brengen. Ik zat voorin, gemiddelde snelheid pickup was 6 km per uur.
Naar beneden flink in de remmen geknepen, maar hier was de weg tenminste wel goed. Het verkeer was hier gelukkig wel heerlijk rustig. Ik dacht dat ik de route voortdurend over de doorgaande weg had gelegd, maar dat bleek de laatste 10 km toch niet helemaal het geval. Weer wonderschoon maar zo’n slecht wegdek dat je er eigenlijk niet echt van kon genieten …
Uiteindelijk kwamen we net na de middag aan in Cipanas. Onderweg bovenop de berg en in de verte hadden we al vulkanische activiteit gezien (rookwolkjes), hier komt het warme water rechtstreeks uit de grond. Lekkere gado gado gegeten, afgetopt met een koude cappuccino met chocolade ijs. We hebben het zo slecht nog niet ?
Morgen gaan we op en neer (niet met de fiets) naar de vulkaan Papandayan. Mooie foto’s gezien op internet, dus we zijn benieuwd. En daarna in 2 dagen naar Batu Karas, aan het strand.

 
 

[huge_it_gallery id=”85″]