Yogyakarta en omgeving

Vandaag aangekomen in Yogyakarta.
Vanuit Magelang zijn we op ons gemakje naar Borobudur gefietst. Het was maar 20 km en zo goed als vlak. Mooie route, over rustige weggetjes.

 
 

[huge_it_gallery id=”96″]

 
 

Vanuit Borobudur hebben we een flink stuk gewandeld en de volgende dag gefietst. Je pakt zo’n smal weggetje toch makkelijker als je weet dat je niet nog 60 km verderop moet zijn, dus leuk gefietst en onderweg her en der een ijstheetje gedronken. De meneer van het stalletje waar we tijdens het wandelen 2x en tijdens het fietsen 1x ijsthee gedronken hebben herkende Wilchard zelfs in de stad.

 
 

[huge_it_gallery id=”97″]

 
 

Natuurlijk hebben we ook de Borobudur bezocht, de enorme boeddhistische tempel waar het plaatsje bekend om is. We zijn in het donker vertrokken waardoor we de zon vanaf de tempel op zagen komen. Heel bijzonder, hij kwam precies tussen 2 vulkanen op. Vanaf 6 uur was hij ook geopend voor degenen die niet extra betaald hadden. We hebben een hele tijd zitten kletsen met 3 studenten Engels. Ze studeerden een heel eind verderop, maar voor hun examen werd iedere dag een aantal examenkandidaten in busjes naar de Borobudur gereden om met buitenlanders te praten. Als voorbereiding hadden ze ook van een aantal landen wat dingen op internet uitgezocht (keukenhof, rijksmuseum, stamppot voor NL) zodat ze ook qat gespreksonderwerpen hadden. 2 van de drie bleken Engels te studeren zodat ze daarna een andere studie (geneeskunde en IT) konden gaan doen, de derde wilde lerares Engels worden. Ik ben toch blij dat bij ons het Engels op de middelbare school zodanig is dat je niet nog een keer Engels hoeft te gaan studeren om een andere studie te kunnen volgen …

 
 

[huge_it_gallery id=”98″]

 
 

Vanochtend zijn we op de fiets gestapt naar Jogja, zoals Yogyakarta ook wel genoemd wordt. We hebben de oorspronkelijke route wat aangepast omdat dat hoogteprofiel iets te uitdagend was. Uiteindelijk tegen het einde toch nog flink gestegen over een pad waar je biet zou verwachten dat het ergens toe zou leiden, maar dat was gelukkig wel het geval. Ik heb de route uitgezet met als kenmerk ‘begaanbaar voor auto’s’ maar dat was ook vandaag zeker weer niet het geval.

 
 

[huge_it_gallery id=”99″]

 
 

Het hotel in Yogya is weer prima (basic kamer met airco, maar er is wel een heerlijk zwembad en we hebben een terrasje).
In Yogya hebben we toch weer een aantal dagen gefietst (maar dan zonder bagage), ten zuiden van de stad. Vlak, kleine weggetjes en met heel veel rijstvelden, supermooi.

 
 

[huge_it_gallery id=”100″]

 
 

In Yogya heb ik nog een kookcursus gevolgd bij ViaVia en hebben we nog lekker rondgelopen op de markt.

 
 

[huge_it_gallery id=”101″]