Fietsen nog steeds heerlijk, het weer helaas wat minder

Hallo vanuit Alba Iulia dit keer. In Brasov hebben we vooral uitgerust. Na die bier op dat terras werd het weer wat minder en onder een loodgrijze hemel zijn we uiteindelijk Brasov uitgefietst, de randjes van de Carpathen weer in. Weer een erg fraaie route,  soms bergop maar meestal bergaf, helaas wel met een bui. De regenponcho’s, ook van de Decathlon,  kwamen dan ook goed van pas, niet alleen tegen de regen maar ook tegen de kou.

Fagaras,  waar we aankwamen,  was een verrassende stad. We vonden meteen bij binnenrijden een hotelletje met een uiterst vriendelijke receptioniste die aldoor giechelde en niet vreemd opkeek toen ik na 10 minuten kwam melden dat ik door het bed gezakt was. Alsof het iedere dag voorkwam kreeg ik de sleutel van een andere kamer en dat was dat.Tegenover het hotel zat een winkeltje waar de eigenaresse ook sandwiches verkocht.  Dus wij naar de overkant voor een heerlijk broodje ham en kaas.  En natuurlijk een bakkie koffie.  Ze vroeg nog of ik er suiker in wilde waar ik in eerste instantie voor bedankte,  maar na een slok kwam ik snel op dat besluit terug.  Over een straffe bak gesproken …. Ook de vrachtwagenchauffeur die na ons kwam zei met een brede grijns thank you tegen haar, en een andere vent snapte er maar niets van dat wij zonder Roemeens te spreken rondreisden.  Maar dat lukt gelukkig prima. In Fagaras centrum bleken zowaar een grote kathedraal en een kasteel met slotgracht te staan en er zat behoorlijk wat horeca.

 
 

[huge_it_gallery id=”52″]

 
 

De volgende ochtend was het gelukkig droog en leidde de route Fagaras uit naar het noorden. En naar boven.  De weg bleef maar stijgen.  Om uiteindelijk op te houden met verhard te zijn en over te gaan in een blubberweggetje. Dat vonden we toch niet zo’n goed idee,  dus na 27 km zaten we weer in onze favoriete kroeg in Fagaras achter de cappuccino. Iemand met een laptop was zo vriendelijk ons een alternatieve route aan te wijzen die na 25 km weer overeen bleek te komen met onze zelf uitgezette route. Maar dan dus zonder blubberweggetje. Over heerlijk rustige, heuvelachtige weggetjes,  door mooie dorpjes met fraaie verdedigingskerkjes (fortified churches), onder een dreigende hemel maar ook met af en toe zon, zijn we zo naar Sighisoara gereden. Met de eerste 27 km erbij in totaal 116 km, dus we waren blij dat we er waren. De laatste kilometers waren we nog even bang dat het zou gaan regenen,  maar het bleef gelukkig droog en het werd zelfs weer mooi weer! Na 2 dagen binnen gegeten te hebben was het dus weer terrasweer met bier.

De ingeplande rustdag was een mooi dagje om van de 116 km te bekomen,  maar helaas blijft het maar regenen.  Sighisoara is weer een mooi vestingsstadje, maar ook een nat stadje.  Gelukkig wel met veel goede koffie,  dus we komen de dag wel door.

 
 

[huge_it_gallery id=”53″]

 
 

De dag dat we Sighisoara uit fietsten begon conform weersverwachting met een zonnetje en 0 regendruppels.  Helaas bleken de weermannen en -vrouwen net zo voorspelbaar als in Nederland: er klopte niks van. Biertan,  met een bijzonder fraaie fortified church, was bijzonder donker toen we er de eerste keer doorheen fietsten, en op de terugweg nat (het binnendoorweggetje dat ik op google maps had gezien bleek de naam weggetje niet waardig waardoor we maar omgedraaid zijn).
Gelukkig was de doorgaande weg net opnieuw geasfalteerd,  dus dat schoot lekker op,  en toen we in Medias aankwamen brak zowaar de zon door. Medias heeft ook weer een mooi middeleeuws centrum en heerlijk ijs, dus dat was een fijne bestemming.

 
 

[huge_it_gallery id=”54″]

 
 

Vanochtend zijn we uit Medias weggereden naar Alba Iulia. Zowaar onder een waterig zonnetje dat de rest van de dag gebleven is. Op papier was dit een vrij eenvoudige dag van 85 km over relatief vlak terrein,  maar de windkracht 11 zorgde er toch voor dat we blij waren dat we Alba Iulia bereikten. Morgen dik 90 km over een grotendeels grote weg, de tegenovergestelde richting uit tov van vandaag,  dus met een beetje geluk enigszins wind mee.
Ennieweej,  het gaat dus heel goed en we hebben het prima naar ons zin. Het enige dat wat beter mag is het weer.